Taylor Swift: Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 του Billboard 200 το «The Tortured Poets Department»

Written by on May 29, 2024

Η Taylor Swift επεκτείνει το ρεκόρ της για τον σόλο καλλιτέχνη με τις περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 του chart.

Η Taylor Swift συνεχίζει την κυριαρχία της με το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department», το οποίο παραμένει στην κορυφή του Billboard 200 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Μετά την κυκλοφορία του στις 19 Απριλίου, το «The Tortured Poets Department» έκανε ένα ιστορικό ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες με πωλήσεις ισοδύναμες των 2,61 εκατομμυρίων άλμπουμ, την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα άλμπουμ της Taylor Swift καταφέρνει να παραμείνει στην πρώτη θέση του chart για τις πρώτες τρεις εβδομάδες της κυκλοφορίας του από το «Folklore» του 2020, το οποίο είχε κρατήσει την κορυφή για έξι συνεχόμενες εβδομάδες και συνολικά οκτώ εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στο «Folklore» και το «The Tortured Poets Department», η Taylor Swift κατέκτησε το No. 1 του Billboard 200 με άλλα έξι άλμπουμ – τα «Evermore», «Fearless (Taylor’s Version)», «Red (Taylor’s Version)», «Midnights», «Speak Now (Taylor’s Version)» και «1989 (Taylor’s Version)».

Το «The Tortured Poets Department» είναι επίσης το πρώτο άλμπουμ που καταφέρνει να παραμείνει στην κορυφή του Billboard 200 για τις πρώτες τρεις εβδομάδες της κυκλοφορίας του μετά το «Utopia» του Travis Scott, το οποίο είχε διατηρηθεί στην πρώτη θέση για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες – από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2023).

Σύμφωνα με τη Luminate, το «The Tortured Poets Department» της Taylor Swift σημείωσε πωλήσεις ισοδύναμες των 282.000 άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου (μείωση 36%).

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει πραγματοποιήσει ένα άλμπουμ την τρίτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του μετά το «Midnights», το οποίο κατέγραψε 299.000 πωλήσεις στην τρίτη εβδομάδα, τον Νοέμβριο του 2022.

Σε άλλα αξιοσημείωτα σημεία του Billboard 200 αυτής της εβδομάδας, η Dua Lipa κερδίζει την υψηλότερη θέση της καριέρας στο chart με το νέο άλμπουμ της «Radical Optimism», το οποίο κάνει ντεμπούτο στο Νο 2.

Επιπλέον, οι SEVENTEEN εμφανίζονται για πέμπτη φορά στο Top 10, με τη νέα συλλογή τους «17 is right here» να κάνει είσοδο στο Νο 5.

Από τις 282.000 πωλήσεις που σημείωσε το «The Tortured Poets Department» στις ΗΠΑ την τρίτη εβδομάδα του, 229.500 είναι οι μονάδες που αντιστοιχούν στα 298.33 εκατομμύρια επίσημα streams των τραγουδιών του άλμπουμ (μείωση 30%,) και 51.000 είναι οι παραδοσιακές πωλήσεις άλμπουμ (μείωση 53%).

Τέλος, 1.500 είναι μονάδες από τις πωλήσεις μεμονωμένων τραγουδιών του άλμπουμ (μείωση 43%).

Με το «The Tortured Poets Department» να παραμένει στο Νο. 1 για τρίτη εβδομάδα, η Taylor Swift συμπληρώνεις συνολικά 72 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200, επεκτείνοντας το ρεκόρ της για τον σόλο καλλιτέχνη με τις περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 του chart.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Elvis Presley με 67 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, το «The Tortured Poets Department» είναι το 14ο άλμπουμ της Taylor Swift που κατακτά το No. 1 του Billboard 200, με την αστέρα της pop να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Jay Z για τα περισσότερα Νο. 1 άλμπουμ ανάμεσα στους σόλο καλλιτέχνες.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist