Diddy: Τον Μάρτιο του 2025 θα ξεκινήσει η δίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα

Written by on October 16, 2024

Ο Diddy αναμένεται να μείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Ο Sean Diddy Combs θα δικαστεί τον Μάιο του 2025 στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ένας ομοσπονδιακός δικαστής σε ακρόαση την Πέμπτη.

Ο δικαστής Arun Subramanian από το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την υπόθεση, όρισε την 5η Μαΐου ως ημερομηνία έναρξης της δίκης του Diddy με κατηγορίες για συνωμοσία για διάπραξη οργανωμένου εγκλήματος, εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και μεταφορά ατόμων για σκοπούς πορνείας.

Το δικαστήριο απάντησε αρνητικά δύο φορές στην αίτηση του Diddy με αποφυλακιστεί με εγγύηση. Ο ράπερ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη, εν αναμονή μιας νέας έφεσης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του αυτή την εβδομάδα.

Ο Diddy ήταν παρών στην ακρόαση της Πέμπτης. Φορώντας μπεζ ρούχα φυλακής, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου χαιρετώντας και χαμογελώντας στην οικογένειά του που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του και έξι από τα παιδιά του, και αγκάλιασε μερικούς από τους δικηγόρους του.

Η ακρόαση ήταν μία τυπική διαδικασία προγραμματισμού. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου οι δικηγόροι του κατέθεσαν αίτημα, στο οποίο κατηγορούσαν κυβερνητικούς πράκτορες για διαρροή των πλάνων του Diddy που επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του, Cassie, στο CNN.

Χωρίς να επικαλεστούν άμεσα στοιχεία, οι δικηγόροι του υποστήριξαν στα δικαστικά έγγραφα ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η υπηρεσία που έκανε έρευνα στις κατοικίες του Diddy τον Μάρτιο, ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή και δήλωσαν ότι ίσως ζητήσουν να αποκλειστεί το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη.

Η Emily A. Johnson, μία από τους εισαγγελείς, σχολίασε σύντομα κατά την ακρόαση την κατηγορία της διαρροής από την υπεράσπιση, λέγοντας: «Η πολιτεία θεωρεί ότι το αίτημα είναι αβάσιμο και απλώς προσπαθεί να αποκλείσει ένα επιβαρυντικό αποδεικτικό στοιχείο».

Επίσης, ανέφερε ότι η πολιτεία θα κατέθετε απάντηση στο αίτημα της υπεράσπισης.

Σε ένα email προς τους δικηγόρους του Diddy, που οι εισαγγελείς κατέθεσαν σε δικαστικό έγγραφο την Τετάρτη, η κ. Johnson αρνήθηκε ότι η πολιτεία ήταν πίσω από τη διαρροή, γράφοντας ότι «δεν κατείχε κανένα βίντεο παρακολούθησης από το InterContinental πριν από τη δημόσια μετάδοσή του στο CNN», αναφερόμενη στο ξενοδοχείο όπου βιντεοσκοπήθηκε το περιστατικό.

Ο δικαστής Subramanian ανέφερε ότι σύντομα θα εκδώσει διαταγή υπενθυμίζοντας τόσο στην πολιτεία όσο και στην υπεράσπιση να μη μιλούν στα μέσα ενημέρωσης για το υλικό του συμβουλίου ενόρκων και άλλα μη δημόσια στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα ή τη δίωξη.

Η Emily A. Johnson πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει τις δικές της ανησυχίες σχετικά με την επικοινωνία της υπεράσπισης με τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας μία συνέντευξη που έδωσε ο Marc Agnifilo, ο βασικός δικηγόρος του Diddy, στο TMZ, όπου παρουσίασε τη δίωξη ως «επίθεση σε έναν επιτυχημένο μαύρο άνδρα».

Η Johnson είπε στον δικαστή ότι ο Marc Agnifilo είχε αβάσιμα κατηγορήσει την κυβέρνηση για «ρατσιστική δίωξη».

Η πολιτεία έχει δηλώσει ότι το βίντεο παρακολούθησης από το ξενοδοχείο, το οποίο δημοσίευσε το CNN τον Μάιο, αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την απόδειξη ότι ο Diddy χρησιμοποίησε βία για να εξαναγκάσει την Cassie, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Casandra Ventura, να συμμετάσχει σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε «freak-offs» — περίπλοκες, εξαναγκασμένες σεξουαλικές συναντήσεις που περιλάμβαναν ιερόδουλες και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Diddy σκηνοθετούσε και μερικές φορές βιντεοσκοπούσε τις συναντήσεις, χρησιμοποιώντας το υλικό ως εκβιασμό.

H κυκλοφορία του video ήταν εκρηκτική εξέλιξη στην υπόθεση: Κατά τη διάρκεια περίπου ενός λεπτού πλάνων, ο Diddy φαίνεται φορώντας με μία πετσέτα, να χτυπά, να κλωτσά και να σέρνει την Cassie καθώς εκείνη προσπαθεί να φύγει, και να της ρίχνει οργισμένα ένα αντικείμενο που φαίνεται να είναι ένα βάζο.

Οι εισαγγελείς δεν έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα της Cassie στο δικαστήριο, αλλά οι ισχυρισμοί για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που περιέχονται στην αγωγή που κατέθεσε η τραγουδίστρια της R&B κατά του Diddy, η οποία διακανονίστηκε μετά από μόλις ημέρα, ταιριάζουν στενά με τους ισχυρισμούς ενός ατόμου που αναφέρεται στην ποινική υπόθεση ως «Θύμα-1».

Κατά την ακρόαση, οι εισαγγελείς είπαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία εξαγωγής πληροφοριών από μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των 96 συσκευών που κατασχέθηκαν στις εφόδους τον Μάρτιο.

Η εισαγγελία και η υπεράσπιση εκτίμησαν ότι η δίκη θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, αν και η εισαγγελία σημείωσε ότι η έρευνά της συνεχίζεται και ότι τυχόν περαιτέρω κατηγορίες που θα προστεθούν με ένα νέο κατηγορητήριο θα μπορούσαν να παρατείνουν τη δίκη.

Ο Diddy είναι προφυλακισμένος στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν, μία ομοσπονδιακή εγκατάσταση που έχει επικριθεί για τις κακές συνθήκες.

Στην έφεση που οι δικηγόροι του υπέβαλαν αυτή την εβδομάδα στο Εφετείο για τη Δεύτερη Περιφέρεια των ΗΠΑ, υποστήριξαν ότι οι ανησυχίες πως θα εκφοβίσει μάρτυρες εάν αφεθεί ελεύθερος ήταν αβάσιμες.

πηγή: postmelody.gr

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist