«Here Comes The Change» από την Kesha
Written by Kostas on October 29, 2018
Με ένα τραγούδι συνεισφέρει η Kesha στην επερχόμενη κινηματογραφική ταινία «On The Basis Of Sex».
Η Kesha κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Here Comes The Change», το οποίο έγραψε για την ταινία «On The Basis Of Sex» με θέμα τη ζωή της Ruth Bader Ginsburg, μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Στην ακουστική αυτή μπαλάντα η 31χρονη Αμερικανίδα τραγουδά για την ενδυνάμωση, για τη συνεισφορά στο κοινό καλό και την πρόκληση αλλαγών.
Παρά το γεγονός ότι έγραψε το τραγούδι για την ταινία, που επικεντρώνεται στο πρώτο σκέλος της στην επί δεκαετίες πάλη για την ισότητα των φύλων, δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος ότι οι λέξεις ταιριάζουν και στο σημερινό πολιτικό κλίμα.
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν (6 Νοεμβρίου) και το θέμα της ταινίας είναι σαφώς αρκετά σχετικό και το 2018.
Στο φιλμ «On The Basis Of Sex» που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου, η Felicity Jones ως νεαρή Ginsburg μαζί με το, σύζυγό της, Armie Hammer, επιχειρεί να καταπολεμήσει αιώνες διακρίσεων με βάση το φύλο σε υπόθεση ενώπιον του αμερικανικού εφετείου.
Το μουσικό βίντεο τελειώνει με μία ρήση της Ruth Bader Ginsburg: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».
Η σκηνοθέτης της ταινίας, Mimi Leder, βοήθησε να επιστρατευθεί η Kesha για να γράψει το «Here Comes The Change».
«Ήθελα να γράψει αυτό το τραγούδι, επειδή η παθιασμένη φωνή της και το τεράστιο ταλέντο της μεγιστοποιούν τις επιταγές για κοινωνική δικαιοσύνη, για τις οποίες η Ruth Bader Ginsburg συνεχίζει να αγωνίζεται για κάθε μέρα», δήλωσε η Leder. «Ήταν σημαντικό για τις δύο μας να είναι αυτό το τραγούδι όχι μόνο ένας ύμνος σε όλα όσα πέτυχε η Ruth Bader Ginsburg, αλλά και μια συγκλονιστική κραυγή για το πόση περισσότερη αλλαγή θα έρθει ακόμα.»
Η Ginsburg έγινε μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1993 από τον Bill Clinton και είναι μια από τις τρεις γυναίκες του ανώτατου δικαστικού οργάνου.
Η RBG, όπως είναι γνωστή στις ΗΠΑ, ξεκίνησε τις σπουδές της σε μια εποχή όπου οι γυναίκες ήταν ελάχιστες στα αμφιθέατρα, ακόμη και στις ΗΠΑ. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Κολούμπια. Κανένα δικηγορικό γραφείο, όμως, στη Νέα Υόρκη, δεν ήθελε να την προσλάβει.
Από το 1972 ως το 1978 η RBG πήρε πολλές φορές τον λόγο εναντίον της σεξιστικής συμπεριφοράς, κέρδισε πέντε δίκες, επιφέροντας ρήγματα στην πατριαρχική, αμερικανική κοινωνία.
Τη δεκαετία του 1970 ως νεαρή δικηγόρος υποστήριξε υποθέσεις διακρίσεων λόγω φύλου ενώπιον των ομοσπονδιακών δικαστηρίων των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του Ανώτατου Δικαστηρίου). Το έργο της οδήγησε άμεσα σε αρκετές αλλαγές στη νομοθεσία, ακόμη και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.